Élete folyamán mindenki szembekerül a puffadás megnyilvánulásával. Ez nem csak belső diszkomfortérzést teremt, hanem korlátozza az emberi társadalmi életet. Az Espumisan segít a puffadás megszüntetésében, hogy visszanyerje magabiztosságát.

Milyen formákban elérhető az Espumisan?

 • Az Espumisan Gyöngy vény nélkül kapható (40mg) szimetikon tartalmú gyógyszer. Gyöngy formájának köszönhetően könnyen lenyelhető.
 • Az Espumisan Max (140mg) szimetikon tartalmú orvostechnikai eszköz. Gyöngy formájának köszönhetően a Max is könnyen lenyelhető.
 • Az Espumisan Easy orvostechnikai eszköz víz nélkül bevehető granulátum segít a hasfeszülés, s a puffadás enyhítésében. Gyorsan feloldódik a szájban, így a szimetikon hamar eléri a hatás helyét, a gyomor-bélrendszert. A kellemes, citromízű granulátum praktikus, tasakos kiszerelésben elérhető.
 • Az Espumisan elérhető emulzió formában is: a 40mg-os és 100mg-os verziók vény nélkül megvásárolhatók a gyógyszertárakban.

Espumisan termékek elérhető formái

Mi az Espumisan?

Az Espumisan® egy jól ismert és bevált termék a tápcsatornában kialakuló fokozott gázképződés okozta gyomor-bél rendszeri panaszok (pl. puffadás) tüneti kezelésére.

Az Espumisan® hatóanyaga a szimetikon. A szimetikon a gázbuborékok felületi feszültségének csökkentése révén fejti ki hatását, megkönnyítve ezáltal a buborékok felszívódását a bélfalon keresztül, illetve természetes úton történő eltávolításukat a gyomor-bél rendszerből.

A szimetikon hatásmechanizmusa

A szimetikon hatása a belekre, előtte és utána

Az Espumisan® Gyöngy a következő esetekben alkalmazható:

 • A gyomor és a belek bélgázzal összefüggő panaszainak tüneti kezelésére, mint például gázfelhalmozódás (meteorizmus), puffadás, teltségérzés.
 • A gyomor és a belek képalkotó diagnosztikus vizsgálatainak előkészítésére, például ultrahang, ill. röntgenvizsgálat során.

Az Espumisan Gyöngy (vény nélkül kapható gyógyszer) 6 éves kortól alkalmazható.

Az Espumisan® Max a következő esetekben alkalmazható:

 • Gázképződés okozta gyomor-bélrendszeri panaszok tüneti kezelésére, például haspuffadás (meteorizmus) bélgázosság, teltségérzés.
 • Diagnosztikus vizsgálatok előkészítésére, pl. radiológia, ultrahang és endoszkópia.

Az Espumisan Max (orvostechnikai eszköz) 14 éves kortól alkalmazható.

Az Espumisan® Easy a következő esetekben alkalmazható:

 • Az Espumisan Easy a gázok felhalmozódásából eredő panaszok hatékony enyhítésére, valamint a hasfeszülés, a puffadás, a gyomortáji nyomás, illetve a fokozott gyomor- és bélhangok csökkentésére szolgál.
 • Az Espumisan Easy gyorsan feloldódik a szájban, így a hatóanyag hamar eléri a hatás helyét, a gyomor-bélrendszert.
 • Az Espumisan Easy különálló tasakokban kerül forgalomba, melyeket bármikor magával vihet a puffadás és a gázok felhalmozódásával járó egyéb kellemetlen tünetek enyhítésére.

Az Espumisan Easy (orvostechnikai eszköz) 6 éves kortól alkalmazható.

Espumisan® puffadásra

Gyors enyhülés és segítség a diszkomfortérzés megszüntetésében

Az Espumisan® szimetikont tartalmaz, amely hatékonyan felbontja a gázbuborékokat és eloszlatja a gyomor-bél rendszerben felgyülemlett gázt, csökkentve a hasi teltségérzést és nyomást.

Jól tolerálható
 • Az Espumisan® szimetikont tartalmaz, amely helyileg, a bélben hat, és nem szívódik fel a szervezetben, ezért más gyógyszerekkel együtt is alkalmazható.
 • Az Espumisan® kapszula egy kémiailag semleges anyagot tartalmaz, ezért mindenféle egészségi és életkorral kapcsolatos korlátozás nélkül alkalmazható (6 éves életkor felett), akár éveken keresztül is*, a túladagolás kockázata nélkül.
 • Az Espumisan® kapszula nem tartalmaz cukrot, így cukorbetegek, illetve cukoremésztési zavarban szenvedők is szedhetik.

A szimetikon nem szívódik fel a gyomor-bél rendszerből; a hatóanyag változatlan formában ürül ki, így terhes és szoptató nők is alkalmazhatják.

*Újonnan jelentkező és/vagy tartósan fennálló hasi panaszok esetén egyaránt orvoshoz kell fordulnia. Az orvos megvizsgálja, hogy nem húzódik-e meg a háttérben valamilyen betegség, amely más kezelést igényel.

Az Espumisan® nem tartalmaz alkoholt, cukrot, laktózt, illetve parabént. Így cukorbetegek, illetve cukoremésztési zavarban szenvedők is szedhetik.

Könnyű alkalmazás

Az Espumisan Easy (orvostechnikai eszköz)különálló tasakokban kerül forgalomba, melyeket bármikor magával vihet a puffadás és a gázok felhalmozódásával járó egyéb kellemetlen tünetek enyhítésére. A granulátum kellemes citromízű, bevételéhez nincs szükség vízre.

Elősegíti a helyes ultrahangos diagnózis felállítását

Espumisan® kapszula alkalmazása ajánlott a betegek hasi diagnosztikai eljárásokra történő előkészítésére.

Az Espumisan egy bizonyított, jól bevált készítmény, mely már több, mint 15 éve enyhíti a magyarok puffadását.