A fejlődésben lévő gyomor-bél rendszerben a túlzott mértékű gázfelhalmozódás az óvodás- és iskoláskorú gyermekeket is érintheti.
Gyermekkori puffadás kisgyerek

Gyermekkorban gyakran olyankor fordul elő hasfájás és puffadás, amikor a gyermek új környezetbe kerül, pl. óvodába vagy iskolába. Szervezetének az otthonitól eltérő újfajta élelmiszerekhez, más étkezési időpontokhoz kell hozzászoknia. További tényező, ami puffadást és ehhez kapcsolódó panaszokat okozhat, az új helyzettel kapcsolatos természetes stressz – távol van a családtól, megpróbál beilleszkedni egy új és ismeretlen környezetbe és társaságba.

Hogyan birkózzunk meg a gyermekkori puffadással?

Sajnos a kisgyermeknél is előfordulhat haspuffadás, gázosodás.

Ilyen esetben érdemes olyan bevált szereket alkalmazni, mint pl. az Espumisan® emulzió. A gyógyszerben található szimetikon hatékonyan felbontja a gázbuborékokat a belekben és segít kiüríteni őket. Az Espumisan® emulzió jól tolerálható, így évek óta népszerű az édesanyák körében.

Az Espumisan Easy (orvostechnikai eszköz) már 6 éves kortól adható.
Az Espumisan Easy a következő esetekben alkalmazható:
  • Az Espumisan Easy a gázok felhalmozódásából eredő panaszok hatékony enyhítésére, valamint a hasfeszülés, a puffadás, a gyomortáji nyomás, illetve a fokozott gyomor- és bélhangok csökkentésére szolgál.
  • Az Espumisan Easy gyorsan feloldódik a szájban, így a hatóanyag hamar eléri a hatás helyét, a gyomor-bélrendszert.
  • Az Espumisan Easy különálló tasakokban kerül forgalomba, melyeket bármikor magával vihet a puffadás és a gázok felhalmozódásával járó egyéb kellemetlen tünetek enyhítésére.

A granulátum kellemes citromízű, bevételéhez nincs szükség vízre.