Milyen típusú gyógyszer az Espumisan® emulzió?

Az Espumisan® emulzió egy jól ismert és bevált gyógyszer a tápcsatornában kialakuló fokozott gázképződés okozta gyomor-bél rendszeri panaszok (pl. babák hasgörcsének) tüneti kezelésére.

Az Espumisan® hatóanyaga a szimetikon. A szimetikon a gázbuborékok felületi feszültségének csökkentése révén fejti ki hatását, megkönnyítve ezáltal a buborékok felszívódását a bélfalon keresztül, illetve természetes úton történő eltávolításukat a gyomor-bél rendszerből.

Espumisan® emulzió:

Szelíd és hatékony segítség a csecsemők számára

Az Espumisan szimetikon emulzió egy adagja hatékonyan csökkenti a babák hasgörcsét. A készítmény hatékonyan felbontja a gázbuborékokat és eloszlatja a gyomor-bél csatornában felgyülemlett gázt, csökkentve a hasi teltségérzést és nyomást.

Jól tolerálható

  • Az Espumisan® szimetikont tartalmaz, amely nem szívódik fel a gyomor-bél rendszerből, így változatlan formában halad végig a szervezeten.
  • Az Espumisan® emulzió nem tartalmaz cukrot így cukorbetegek, illetve táplálkozási betegségekben szenvedők is szedhetik.
  • Mivel a szimetikon helyileg, a bélben hat, és nem szívódik fel a szervezetben, ezért más gyógyszerekkel együtt is alkalmazható.

Csecsemőknél könnyen alkalmazható forma

Szájon át adható emulzió, kellemes banánízesítéssel.

Hogyan kell alkalmazni az Espumisan® emulziót?

Espumisan Emulzió alkalmazása

2x kevesebb hasfájás miatti sírás

A csecsemőkori hasgörcsök kezelésére alkalmazott szimetikon csökkenti a sírási epizódok számát és több mint 50%-kal csökkenti ezek időtartamát.4

Az Espumisan emulziót foszforeszkáló külső csomagolásának köszönhetően könnyebb megtalálni, amikor igazán szükség van rá!

Espumisan Emulzió foszforeszkáló külső csomagolása

Az Espumisan emulzió 2016 őszén kapott foszforeszkáló külső csomagolást.