Milyen típusú gyógyszer az Espumisan® emulzió?

Az Espumisan® emulzió egy jól ismert és bevált gyógyszer a tápcsatornában kialakuló fokozott gázképződés okozta gyomor-bél rendszeri panaszok (pl. babák hasgörcsének) tüneti kezelésére.

Az Espumisan® hatóanyaga a szimetikon. A szimetikon a gázbuborékok felületi feszültségének csökkentése révén fejti ki hatását, megkönnyítve ezáltal a buborékok felszívódását a bélfalon keresztül, illetve természetes úton történő eltávolításukat a gyomor-bél rendszerből.

Espumisan® emulzió:

Szelíd és hatékony segítség a csecsemők számára

Az Espumisan szimetikon emulzió egy adagja hatékonyan csökkenti a babák hasgörcsét. A készítmény hatékonyan felbontja a gázbuborékokat és eloszlatja a gyomor-bél csatornában felgyülemlett gázt, csökkentve a hasi teltségérzést és nyomást.

Jól tolerálható

  • Az Espumisan® szimetikont tartalmaz, amely nem szívódik fel a gyomor-bél rendszerből, így változatlan formában halad végig a szervezeten.
  • Az Espumisan® emulzió nem tartalmaz cukrot így cukorbetegek, illetve táplálkozási betegségekben szenvedők is szedhetik.
  • Mivel a szimetikon helyileg, a bélben hat, és nem szívódik fel a szervezetben, ezért más gyógyszerekkel együtt is alkalmazható.

Csecsemőknél könnyen alkalmazható forma

Szájon át adható emulzió, kellemes banánízesítéssel.

Hogyan kell alkalmazni az Espumisan® emulziót?

2x kevesebb hasfájás miatti sírás

A csecsemőkori hasgörcsök kezelésére alkalmazott szimetikon csökkenti a sírási epizódok számát és több mint 50%-kal csökkenti ezek időtartamát.4

Az Espumisan emulziót foszforeszkáló külső csomagolásának köszönhetően könnyebb megtalálni, amikor igazán szükség van rá!

Az Espumisan emulzió 2016 őszén kapott foszforeszkáló külső csomagolást.