Milyen típusú gyógyszer az Espumisan®?

Az Espumisan® egy jól ismert és bevált gyógyszer a tápcsatornában kialakuló fokozott gázképződés okozta gyomor-bél rendszeri panaszok (pl. puffadás) tüneti kezelésére.

Az Espumisan® hatóanyaga a szimetikon. A szimetikon a gázbuborékok felületi feszültségének csökkentése révén fejti ki hatását, megkönnyítve ezáltal a buborékok felszívódását a bélfalon keresztül, illetve természetes úton történő eltávolításukat a gyomor-bél rendszerből.

 

Espumisan®:
Gyors enyhülés és segítség a diszkomfortérzés megszüntetésében
  • Az Espumisan® 40 mg szimetikont tartalmaz, amely hatékonyan felbontja a gázbuborékokat és eloszlatja a gyomor-bél rendszerben felgyülemlett gázt, csökkentve a hasi teltségérzést és nyomást.
Elősegíti a helyes ultrahangos diagnózis felállítását
  • Espumisan® kapszula alkalmazása ajánlott a betegek hasi diagnosztikai eljárásokra történő előkészítésére.
Jól tolerálható
  • Az Espumisan® szimetikont tartalmaz, amely helyileg, a bélben hat, és nem szívódik fel a szervezetbe, ezért más gyógyszerekkel együtt is alkalmazható.
  • Az Espumisan® kapszula egy kémiailag semleges anyagot tartalmaz, ezért mindenféle egészségi és életkorral kapcsolatos korlátozás nélkül alkalmazható (6 éves életkor felett), akár éveken keresztül is*, a túladagolás kockázata nélkül.
  • Az Espumisan® kapszula nem tartalmaz cukrot, így cukorbetegek, illetve cukoremésztési zavarban szenvedők is szedhetik.
  • A szimetikon nem szívódik fel a gyomor-bél rendszerből; a hatóanyag változatlan formában ürül ki, így terhes és szoptató nők is alkalmazhatják.

*Újonnan jelentkező és/vagy tartósan fennálló hasi panaszok esetén egyaránt orvoshoz kell fordulnia. Az orvos megvizsgálja, hogy nem húzódik-e meg a háttérben valamilyen betegség, amely más kezelést igényel.

Könnyű alkalmazás
  • Az Espumisan® kapszula kisméretű és könnyen lenyelhető.
Jól ismert és bevált márka
  • Az Espumisan® évek óta a leggyakrabban vásárolt puffadás elleni gyógyszer Magyarországon.

Befolyásolja a stressz a puffadást?

A stressz a puffadás egyik leggyakoribb oka. Ha az ember a határidők nyomása alatt dolgozik, keveset pihen, és gyorsan étkezik, az negatív hatással van az emésztőrendszer működésére.

Milyen ételek okoznak puffadást?

Emésztőrendszerünk megfelelő működése nagymértékben függ attól, hogy mit eszünk. Egyes termékek vagy ételek jelentős mértékben hozzájárulhatnak a puffadáshoz, amit figyelembe kell venni étrendünk összeállításakor.

A puffadás (latinul meteorizmus) a gyomor-bél rendszeri panaszokban szenvedő betegek több mint 90%-át érinti.

*IMS Health, 03A3 Antiflatulence,
MAT/06/12.


1) Jackowska A., Lukaszyk A. Przeglad Gastroenterologiczny 2008; 3 (5): 243-246.
2) Jakubowski W. Ultrasonografia 2006;24,102-5.
3) Czerwionka-Szaflarska M. 2010; Forum Medycyny Rodzinnej 2010; 4 (6):408–414.
4) Weingärtner U, Petersen-Braun M. Pharm Ztg 2004;149: 34-39.
5) Serra J et.al. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol 2001; 281: G138-43. Jarosz M, Dzieniszewski J. PZWL, Warszawa 2003.
6) Friis H et.al., Effect of simethicone on lactulose-induced H2 production and gastrointestinal symptoms. Digestion 1991; 49: 227-30.
7) Lucassen P.L.B.J. et. al., British Medical Journal, 1998; 316: 339-342.
8) Balon AJ. Am Fam Physician. 1997 Jan;55(1):235-42, 245-46