Általános felhasználási feltételek

Az alábbi általános felhasználási feltételek és adatvédelmi tájékoztató (a továbbiakban: „Felhasználási feltételek”) a Berlin-Chemie/A.Menarini Kft. (2040 Budaörs, Neumann János u. 1.) („Fenntartó”) által fenntartott www.espumisan.hu weboldal („Weboldal”) felhasználásánakfeltételeit és az azzal összefüggő adatkezelést szabályozza. A Weboldalra történő belépéssel Ön kifejezetten elfogadja a jelen Felhasználási feltételeket:

1. Célok

A Weboldal a puffadással, mint gyomor-bélrendszeri tünettel és az ezen egészségügyi okkalösszefüggőegyéb kísérő jellegű problémákkal foglalkozik. A Weboldal célja a problémával kapcsolatos tudományos igényű felvilágosítás, ismeretterjesztés. A Weboldalnak az általános tájékoztatáson túl nem célja az egyéniesített terápiás tanácsadás, úgyszintén bizonyos terápiás eszközök vagy módszerek ismertetése, népszerűsítése.

A fentiekre tekintettel a Weboldalon található tájékoztatás semmi esetre sem helyettesíti a megfelelő orvosi diagnózist, így amennyiben Ön ilyen vagy hasonló problémával küzd, kérjük, a pontos diagnózis végett keresse fel kezelőorvosát.

2. Szellemi alkotások

Jelen Weboldal, ideértve annak felépítését, grafikai és képi megjelenítését, továbbá a Weboldalon található valamennyi képi és szöveges tartalom szellemi alkotásnak minősül és szerzői, szabadalmi vagy védjegyoltalmi védettség alatt áll. A Weboldalon megjelenő tartalmak - eltérő megjelölés hiányában a („Fenntartó”) szellemi alkotásai. Erre tekintettel a fentiek bármilyen formában történő felhasználása - a magánhasználatot ide nem értve - a Fenntartó, vagy a szellemi alkotás jogosultja előzetes, kifejezett és írásos hozzájárulása mellett lehetséges.

A Weboldal látogatója magánhasználat keretében kizárólag a Weboldal tartalma vagy annak egy része számítógépe merevlemezén történő rögzítésére és nyomatására jogosult. A Weboldal látogatója kifejezetten nem jogosult a Weboldal tartalmának egy része vagy egésze (ideértve a Weboldalon közzé tett adatbázisok, azok egy része vagy adattartalma) újrahasznosítására, így különösen de nem kizárólag annak többszörözésére, terjesztésére, másolására, használatára, hasznosítására, átdolgozására, más adatbázisban történő megjelenítésére, nyilvánossághoz közvetítésére vagy más weboldal részeként történő beágyazására, úgynevezett „frame”-be helyezésére úgyszintén a weboldal elérhetőségének (a www.espumisan.hu link vagy allinkjei) beágyazására.

Jelen Felhasználási feltételek egyetlen kijelentése sem értelmezhető a szellemi alkotások felhasználásához szükséges licensz- vagy más felhasználási jog megadásaként.

3. Felelősség

A Fenntartó minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a Weboldalon teljes, pontos és naprakész információkat közöljön, azonban nem vállal felelősséget a közölt információk teljességéért, pontosságáért, és naprakészségéért.

A Fenntartó, úgyszintén a Weboldal üzemeltetésében közreműködő személyek nem vállalnak felelősséget a Weboldalhoz történő hozzáférésből, annak használatából vagy a használhatatlanságból, valamint a tartalom hibájából vagy hiányosságából eredő bármely közvetlen, közvetett, kapcsolódó vagy következményes károkért, ideértve bármely hatóság vagy bíróság által kiszabott bírság, büntetés vagy kártérítés összegét is.

A jelen Weboldalon található linkeken keresztül a látogató más weboldalakra is eljuthat, amelyek nem állnak a Fenntartó ellenőrzése alatt. Ennek megfelelően a Fenntartó nem vállal felelősséget ezen Weboldalak tartalmáért, ideértve, de nem kizárólagosan azok változásait és frissítéseit, illetve azok hivatkozásait, linkjeit. Más weboldalakra mutató linkek kizárólag a látogatók kényelmét szolgálják, és a jelen Weboldalon való elhelyezésük semmilyen körülmények között nem jelenti azt, hogy a kapcsolódó Weboldalak tartalmával a Fenntartó egyetértene, vagy azokat támogatná. A linkelt weboldalakon található információk nem feltétlenül tükrözik a Fenntartó álláspontját.

A Fenntartó fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, értesítés nélkül változtatásokat, javításokat és fejlesztéseket eszközöljön a Weboldalon, annak tartalmát egészben vagy részben módosítsa, illetve a Weboldalt megszüntesse, vagy más módon elérhetetlenné tegye.
A Fenntartó a Weboldalon közzétett információk változásaiból vagy módosításaiból eredő bármely következményért vagy kárért nem vállal felelősséget.

Ugyancsak nem vállal felelősséget a Fenntartó azért, ha a látogató számítógépében vagy más eszközében a jelen Weboldal használata közben vírus miatt vagy más okból kár keletkezik.

A Fenntartó ezen túlmenően nem felel a Weboldalon elérhető tartalom bármely formában vagy módon történő felhasználásának következményeiért, illetve az esetlegesen ebből eredő kárért.

Adatvédelmi szabályzat

Nagyra értékeljük érdeklődését vállalatunk iránt, és szeretnénk, ha biztonságban érezné magát személyes adatainak védelme tekintetében a honlapunk meglátogatás közben. Szigorúan megfelelünk Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) (továbbiakban: Általános Adatvédelmi Rendelet) követelményeinek.

Berlin-Chemie/A. Menarini Kft. az adatkezelő az Ön adatainak www.espumisan.hu című honlapunkon keresztül történő feldolgozása során. Adatvédelmi tisztviselőnkkel a következő címen léphet kapcsolatba: A. Menarini Research & Business Service GmbH, Datenschutzbeauftragter, Glienicker Weg 125, 12489 Berlin, vagy e-mailt küldhet a következő e-mail címre: dpo.hungary@berlin-chemie.com .

Személyes adatainak védelme nagyon fontos számunkra. A személyes adatok az azonosított, vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó valamennyi adatot jelentik, mint például a név, a cím és az e-mail cím. Amikor meglátogatja honlapunkat, a személyes adatait összegyűjtjük, és a vonatkozó adatvédelmi előírásoknak megfelelően feldolgozzuk. Ezeket az adatokat engedély nélkül nem tesszük közzé és nem adjuk tovább harmadik feleknek.

Adatait csak addig tároljuk, amíg ez a honlapunk és a kapcsolódó szolgáltatások teljesítéséhez szükséges, vagy ameddig jogilag kötelezettek vagyunk azok tárolására.

Ezzel az adatvédelmi szabályzattal szeretnénk tájékoztatni Önt azokról az adatokról, amelyeket begyűjtünk a honlapunkon tett látogatása során, valamint ezen adatok felhasználásának módjáról.

A honlapunk látogatásakor feldolgozott adatok

Amennyiben honlapunkat csak tájékozódás céljából használja, azaz nem regisztrál vagy nyújt számunkra más módon információkat, akkor csak azokat a személyes adatait dolgozzuk fel, amelyeket a böngésző elküld a szerverünkre. Honlapunk megtekintése során azon adatokat gyűjtjük össze, amelyek technikailag szükségesek honlapunk megjelenítéséhez és biztosítják a honlap stabilitását és biztonságát (ennek jogalapja az Általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdés, f) pontja):

  • • IP-cím
  • • A látogatás dátuma és ideje
  • • Időzóna-eltérés a greenwichi középidőhöz képest (GMT)
  • • A kérelem tartalma (specifikus oldal)
  • • A hozzáférés állapota/HTTP státuszkód
  • • Az egyes esetekben átvitt adatok mennyisége
  • • A honlap, amelyről a kérelem érkezett
  • • Böngésző
  • • Az operációs rendszer és felülete
  • • A böngészőprogram nyelve és verziója

Az adatokat 14 napig tároljuk, majd automatikusan törlődnek.

A cookie-k használata

Az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés f) pontja értelmében a honlapunkon „cookie-kat”, más néven „sütiket” használunk a webhely optimalizálása érdekében. A cookie-k a böngésző által automatikusan létrehozott kis szöveges fájlok, melyek az eszközén (például laptop, tablet, okostelefon) tárolódnak el, amikor meglátogatja honlapunkat. A használt eszközzel kapcsolatosan felmerülő információk a cookie-ban kerülnek elmentésre. Ez nem jelenti azt, hogy képesek vagyunk Önt közvetlenül azonosítani. A cookie-k használatának célja, hogy biztosítsuk szolgáltatásaink élvezetesebb használatát az Ön számára. Munkamenet cookie-kat használunk például arra a célra, hogy felismerjük, ha már meglátogatott egyes oldalakat a honlapunkon. Az ilyen cookie-k automatikusan törlődnek, miután elhagyta a honlapunkat.

A felhasználó kényelme érdekében olyan ideiglenes cookie-kat is használunk, amelyek meghatározott ideig tárolódnak az Ön eszközén. Ha ismét felkeresi oldalunkat a szolgáltatásaink használata céljából, akkor azonnal felismerjük, hogy már meglátogatta honlapunkat, valamint, hogy milyen bejegyzéseket és beállításokat választott, így nem kell mindent újra beírnia.

Továbbá, az általunk használt cookie-k statisztikailag tárolják és elemzik a honlapunk használatára vonatkozó információkat annak érdekében, hogy optimalizálni tudjuk a szolgáltatásainkat és kifejezetten Önre szabott információkat jelenítsünk meg. Ezek a cookie-k lehetővé teszik számunkra az újra hozzánk látogató felhasználók felismerését, miután egyszer már jártak a honlapunkon. A cookie-k meghatározott idő elteltével automatikusan törlődnek.

A legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a cookie-kat. Ön azonban módosíthatja böngészője beállításait, hogy a cookie-k ne kerüljenek elmentésre az eszközén, vagy hogy minden alkalommal egy értesítés jelenjen meg, mielőtt egy új cookie beállításra kerül. A cookie-k teljes kikapcsolása azonban azt eredményezheti, hogy nem lesz képes a honlapunk teljes tartalmának valamennyi funkcióját használni.

Adatfeldolgozás a kapcsolatfelvétel során

A https://www.espumisan.hu/Kapcsolat címen található telefonszámon kérdéseket tehet fel termékünkkel kapcsolatban.

Az Ön által megadott személyes információkat annak érdekében mentjük el, hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel válaszadás céljából (ennek jogalapja az Általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdés f) pontja).

Amennyiben gyógyszerkészítményeink lehetséges mellékhatásairól tájékoztat bennünket, jogszabályi kötelezettségünk ezen információk feldolgozása és tárolása (ennek jogalapja az Általános Adatvédelmi Rendelet 9. cikk (2) bekezdés i) pontja).

Az így megszerzett adatokat töröljük, ha tárolásuk már nem szükséges, vagy korlátozzuk az adatfeldolgozást a törvény szerinti megőrzési kötelezettséggel összhangban.

Google (Universal) Analytics

Ez a honlap a Google (Universal) Analytics webelemző szolgáltatást használja, melyet a Google, Inc. (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) biztosít. A Google (Universal) Analytics-et annak érdekében használjuk, hogy elemezhessük és rendszeresen javítsuk honlapunk használatát. A statisztikák megszerzése lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk és érdekesebbé tegyük szolgáltatásainkat felhasználóink számára. Azokra a kivételes esetekre, amelyek során az adatok az USA-ba kerülnek továbbításra, a Google elfogadta az EU-US Adatvédelmi Pajzs előírásait, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. A Google (Universal) Analytics használatának jogalapja az Általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdés f) pontja.

A Google (Universal) Analytics olyan technikákat alkalmaz, mint például a cookie-k - a számítógépén eltárolt szöveges fájlok -, amelyek lehetővé teszik a honlap Ön általi használatának elemzését. E honlap használatával kapcsolatos információk rendszerint egy amerikai Google szerverhez kerülnek továbbításra és tárolásra. Azonban, ha a honlapon anonimizált az IP-cím, akkor az Európai Unió tagállamain vagy más, az EGT-egyezményt aláíró államokon belüli továbbítás előtt az IP-címet lerövidítik. Kivételes esetekben a teljes IP-címet egy amerikai Google szerverre küldik, amely lerövidíti azt. A böngészője által a Google Analytics keretében továbbított anonimizált IP-címe nem kerül összevonásra más Google adatokkal.

Megakadályozhatja a cookie által generált, a honlap Ön általi használatára vonatkozó adatok gyűjtését (ideértve az Ön IP-címét is) és a Google részére történő elküldését, valamint a Google általi feldolgozását, ha letölti és telepíti a következő hivatkozáson keresztül elérhető böngésző beépülő modult: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

A böngésző beépülő modul helyett erre a hivatkozásra is kattinthat, hogy megakadályozza a Google Analytics jövőbeni adatgyűjtését erről a honlapról. Ebben az esetben egy elutasító („opt-out”) cookie tárolódik el az eszközén. Ha törli a cookie-kat, ismét rá kell kattintania a hivatkozásra.

A személyes adatokat fogadó felek; adattovábbítás harmadik országokba

Mellékhatások

Ha egy termékünkkel kapcsolatban mellékhatás fellépésének lehetséges esetéről szerzünk tudomást, törvény által előírt kötelezettségünk a vonatkozó információkat dokumentálni – ideértve a személyes információkat is –, és az illetékes hatóságokkal világszerte megosztani, illetve szükség esetén a további értékelés céljából kapcsolatba lépni a jelentést tevő felekkel.

A jogok érvényesítése

Annak érdekében, hogy érvényesítsük és megvédjük jogainkat, vagy az ilyen jogokat tulajdonló harmadik felek, tanácsadók, illetve hatóságok jogait.

Külső adatfeldolgozó szolgáltatók:

Szolgáltatásaink teljesítéséhez külső szolgáltatókat veszünk igénybe. E szolgáltatók utasításainknak szerint és felügyeletünk alatt végeznek adatfeldolgozást, kizárólag ezen adatvédelmi szabályzatban leírt célok érdekében. Ezek a szolgáltatók az Európai Unión kívüli székhellyel is rendelkezhetnek (például a „G Suite” a Google Ireland szolgáltatása). Minden szükséges lépést megteszünk annak biztosítása érdekében, hogy az Ön által megadott adatok megfelelő védelmet élvezzenek az Európai Unió adatvédelmi előírásaival összhangban. Amennyiben adatait az EGT-n kívüli országokba továbbítjuk, védelmet biztosítunk a megfelelő garanciákon keresztül, úgymint az EU Bizottságának egységes adatvédelmi feltételei, egy uniós megfelelőségi határozat, vagy az EU-US Adatvédelmi Pajzs.

Adatbiztonság

Technikai és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmazunk személyes adatainak védelme érdekében a visszaélések, az adatvesztés, a megsemmisülés és a jogosulatlan hozzáférések kiküszöbölésére. Biztonsági intézkedéseink összhangban vannak a jelenlegi legfejlettebb szintű követelményekkel.

Az Ön jogai és elérhetőségek

Általános jogok

Információkat kérhet az Önről tárolt adatokról, és joga van ahhoz, hogy az Ön által megadott adatokat széles körben használt és géppel olvasható formában kapja meg. Továbbá, indokolt esetben kérheti adatai törlését, javítását vagy feldolgozásának korlátozását is. Amennyiben adatait olyan EU-n kívüli országba továbbítjuk, amely nem nyújt megfelelő védelmet, kérheti a szerződés vagy más garancia egy példányát, amely a személyes adatok megfelelő védelmét nyújtja.

A tiltakozáshoz való jog

Továbbá, indokolt esetekben tiltakozhat a személyes adatok feldolgozása ellen, amennyiben a személyes adatait jogos érdekeink alapján dolgozzuk fel (ez a helyzet áll fenn, ha az Általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerepel a feldolgozás jogalapjaként). Ez különösen vonatkozik adatainak a Google AdWords, Google DoubleClick és Google (Universal) Analytics általi elemzési, illetve marketing célból történő feldolgozására, továbbá a hírlevelünk érdekeinkkel összhangban történő fogadására.

Hozzájárulásának visszavonása

Ha Ön hozzájárult a személyes adatainak feldolgozásához honlapunk és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások használatával összefüggésben, a jövőre nézve bármikor visszavonhatja ezen hozzájárulását.

Elérhetőségek

Ezen jogok gyakorlásához kérjük, lépjen kapcsolatba adatvédelmi tisztviselőnkkel. Adatvédelmi tisztviselőnket a fent megadott címen tudja elérni.

Ezen kívül, bármilyen aggálya esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is felkeresheti, mely elérhetőségei a www.naih.hu weboldalon találhatók.

Az adatvédelmi nyilatkozat kelte: 2018. 05. 25.